Uitstekende winterse ovenschotel van spruitjes, aardappel, padden stoelen en hazelnoten. En wat paprika uit pot. Dat moet kunnen. Toch?
Kook de spruitjes beethaar. Dit is in een paar minuten gebeurd.
Kook de aardappelen.
Snij de reepjes paprika in 3 cm lange stukjes
Bak de sjalotten op niet te hoog vuur aan.
Doe er de knoflook en paprikareepjes bij. Een scheutje sherry en een scheutje Worcestersaus. Doe het deksel op de pan, zodat het vocht niet verdampt. Laat dit tien minuten op laag vuur smoren. Doe de paddenstoelen erbij.
Verwarm de oven voor op 200o C.
Hou een deel van de hazelnoten heel, snij of breek het andere deel (keukenmes er opleggen en hard drukken)
Vet een ovenschaal in met roomboter.
Doe de gekookte spruiten, de aardappelblokjes en het sjalot-paprika-paddenstoelenmengsel in de schaal. Doe de hazelnoten erbij. Meng alles voorzichtig.
Strooi Parmezaanse kaas erover en zet het geheel een kwartier in de oven.
De kaas moet wat bruin worden.
Opdienen.
In de winter kopen we geen verse tomaten of paprika’s. Die komen uit Zuid-Europa of van nog verder en zijn vaak ernstig bespoten. Een enkele keer gebruiken we gegrilde paprika’s uit pot. Moet kunnen. Vinden wij :-)
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.