Ovenschotel spruitjes en paddestoelen

uit: de keuken van Mergen-Metz

600 gr spruitjes, schoongemaakt; 400 gr aardappelen, roseval of nicola, geschild en in brokken; 450 gram gemengde paddestoelen, gedroogd en geweekt of uit pot of blik; 1 paprika in reepjes (paprika uit pot mag ook); sjalotjes; 3 tenen knoflook, fijngesneden; scheutje sherry; scheutje Worcestersaus; hazelnoten; geraspte Parmezaanse kaas, roomboter

Kook de spruitjes beethaar. Dit is in een paar minuten gebeurd. Kook de aardappelen. Snij de reepjes paprika in 3 cm lange stukjes. Bak de sjalotten op niet te hoog vuur aan. Doe er de knoflook en paprikareepjes bij. Een scheutje sherry en een scheutje Worcestersaus. Doe het deksel op de pan, zodat het vocht niet verdampt. Laat dit tien minuten op laag vuur smoren. Doe de paddestoelen erbij.
Verwarm de oven voor op 200o C.
Hou een deel van de hazelnoten heel, snij of breek het andere deel (keukenmes er opleggen en hard drukken).
Vet een ovenschaal in met roomboter. Doe de gekookte spruiten, de aardappelblokjes en het sjalot-paprika-paddenstoelenmengsel in de schaal. Doe de hazelnoten erbij. Meng alles voorzichtig.
Strooi Parmezaanse kaas erover en zet het geheel een kwartier in de oven. De kaas moet wat bruin worden. Opdienen.


5 december 2005


25 januari 2018
Tempus foetsie. Zou het echt twaalf jaar geleden zijn dat ik dit heb gemaakt en daarna nooit meer?
Mrs. M vond het erg lekker. En nu hebben we er ook wat foto’s bij.


OPMERKINGEN
In de winter kopen we geen verse tomaten of paprika’s. Een enkele keer gebruiken we gegrilde paprika’s uit pot. Moet kunnen.

Plaats een reactie