Stukken schorseneer met penne en tomaten, olijven en peterselie in een met Parmezaanse kaas bedekte ovenschotel. Dat is gewoon smullen.
Zet een pan water op het vuur.
Vul de gootsteen of ruime kom met water en wat azijn of citroensap. Zuur voorkomt dat de schorseneren bruin worden. Schil de schorseneren met een beugelschiller - desgewenst onder water, zodat je geen last van de kleefkracht hebt - en snijd ze meteen in stukken.
Verwarm de oven voor op 180℃
De schorseneerstukjes moeten ca. 7 minuten koken. De pasta vermoedelijk ook of iets langer. De "grap" is dat ze samen in de pan kunnen.
Terwijl penne en schorseneren koken, bak je in een koekenpannetje de sjalot met de peper en knoflook in wat olijfolie. Het hoeft niet door en door bruin te worden, gewoon wat garen/bakken vooraf.
Doe alles in een ruime kom. Doe de stukken tomaat erbij. (Die komen dus uit blik, daar mag wat saus bij.) Meng alles goed en schep over in een ovenschaal.
Bestrooi met een mooie laag kaas.
Zet gedurende een minuut of twintig in de oven.
Klaar, serveer. (Merk op wat we er geen zout bij hebben gedaan.)
Het oorspronkelijke recept (of recepten) komt van Internet, dat is nu twee keer danig verbouwd. Schorseneren zijn iets van november - eind februari. Tomaten van einde zomer. Net als basilicum. Maar platte (Italiaanse) peterselie kan nog steeds in de winter. Wij hebben het in de kas staan.
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.