Herkomst: Internet
500 gr. schorseneren; 4 grote tomaten, ontveld en in kleine stukjes; 15 zwarte olijven; 100 gr. Parmezaanse kaas, geraspt; 1 rode Spaanse peper, ontdaan van zaden en in kleine stukjes; verse basilicum; olie; zout
Verwarm de oven voor op 180o C. Schil de schorseneren en kook ze plm. 7 minuten. Doe ze daarna in de ovenschaal met de olijven, tomaat, olie, zout; peper en basilicum. Doe de geraspte kaas erover en zet het 20 minuten in de oven.
19-02-2007
OPMERKINGEN
1. Hoewel het een smakelijk geheel is, blijf ik van mening dat dit soort "Italiaanse toestanden" de smaak van de schorseneer of salsifis teniet doen.
2. Ik heb er penne bij gekookt en door de schotel geroerd. I.p.v. Spaanse peper wat tabasco.
2. Ik heb er penne bij gekookt en door de schotel geroerd. I.p.v. Spaanse peper wat tabasco.