Een prachtige combinatie van stukken gekookte schorseneren in een saus van gemalen hazelnoten. Erg lekker en het ziet er ook nog eens bijzonder uit.
Schil de schorseneren zoals hier is aangegeven (onder aangezuurd water) en snijdt ze in pakweg 5 cm lange stukjes.
Kook ze in de groentenbouillon. (Misschien wat dikkere stukken er een minuutje of zo eerder in doen.) Dat duurt een minuut of tien. Giet ze af maar bewaar het kookwater!
Meng de bloem met de fijngemalen hazelnoten – wij hebben hele hazelnoten mèt een wat opgehoopte eetlepel bloem in de keukenmachine fijngemalen. Dan is het gelijk mooi gemengd.
Neem een sauspan. Verhit het mengsel droog, d.w.z. geen boter of olie of water toevoegen. Roer voortdurend en wacht tot het bruin wordt.
Doe dan subiet wat groentebouillon erbij en roer.
Doe weer wat erbij en roer, tot het een leuke dikke saus is. Niet meer aan de kook brengen.
Roer de havervlokken erdoor en monteer met een klont boter.
Meng met de stukken schorseneer en bestrooi met peterselie.
(Wij hebben geen extra peper en zout gebruikt; de groentebouillon is al zout en voor de rest is het okay.)
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.