Eenvoudig gerecht van de brede pastalinten van pappardelle met andijvie, hazelnoten en rode ui. Snel en best wel lekker, ook al is het andijvie.
Meng de stukken ui met de balsamico, 2 eetl olijfolie, suiker en wat peper en zout. Leg het in een bakblik en zet onder de grill.
Het recept zegt: 10 cm onder de hete gril gedurende 15-20 minuten. Maar dat is in ons geval te lang en/of te dicht bij de grill. In jouw geval: check regelmatig en schep ook eens om.
Kook de pasta
Ondertussen wok je de andijvie met 2 eetl olie in een minuut of vier gaar. Strooi er de nootmuskaat door.
Giet de pappardelle af en meng door de andijvie.
Schep op de borden en bestrooi met hazelnoten en wat partjes geroosterde ui.
Andijvie raakt zoek. Zo heb je een wok vol, zo heb je moeite een mooi mengsel met de pastaslierten te maken.
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.