Smakelijke, snel en eenvoudig te maken bietensalade met hazelnoten, appel en geitenkaas. En natuurlijk een lekkere dressing.
Wij haalden direct chioggia-bieten uit de tuin en met een uur kooktijd zijn ze gaar. Pellen en af laten koelen. (Deze bieten zijn rauw rood-wit geringd; ze worden na koken bleek-roze.)
Hazelnoten roostert u in een droge hete koekenpan. Blijf er bij opdat ze niet verbranden. Het vel kan loslaten.
Maak een vinaigrette van de azijn en de twee oliën. Klop ze door elkaar en voeg, naar smaak, wat peper en zout toe.
Snijd zowel de bietjes als de geschilde appels in stukjes van pakweg 1 x 1 cm. Schep bieten- en appelblokjes en de geroosterde hazelnoten door elkaar.
Verdeel het over de vier borden. Drapeer er wat geitenkaas over en vervolgens wat vinaigrette. Serveer.
In plaats van appel is yacon ook heel goed te gebruiken.
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.