Wij haalden direct chioggia-bietjes uit de tuin en met een uur kooktijd zijn ze gaar. Pellen en af laten koelen. (Deze bieten zijn rauw rood-wit geringd; ze worden na koken bleek-roze.)
Hazelnoten roostert u in een droge hete koekenpan. Blijf er bij opdat ze niet verbranden. Het vel kan loslaten.
Maak een vinaigrette van de azijn en de twee oliën. Klop ze door elkaar en voeg, naar smaak, wat peper en zout toe.
Snijd zowel de bietjes als de geschilde appels in stukjes van pakweg 1 x 1 cm. Schep bieten- en appelblokjes en de geroosterde hazelnoten door elkaar. Verdeel het over de vier borden. Drapeer er wat geitenkaas over en vervolgens wat vinaigretta.
Serveer.
15 augustus 2013
Als bijgerecht bedoeld, werd het als tussengerecht, kleine gang, na de panella, opgediend. Ook goed. Bijzonder smakelijk. Dank je, Carla.
Vanavond de bieten salade met hazelnoten bereid. Hazelnoten vervangen door cashew noten! Het was als verwacht verrukkelijk!!
Groet, Gerrie Bakker