Bietensalade met hazelnoten

Bron: Carla Kuijpers mailde het mij (Gordon Ramsey?) – naast de dingen die hier staan, kan Carla ook heel goed koken. Vroeger, samen met haar zus Lucretia, als Heavenly Luca, kookten ze op de meest bizarre locaties
500 g gare kleine bietjes; 2 grote zoete appel; scheutje citroensap; 50 gr geroosterde hazelnoten, grof gehakt; 100 gr geitenkaas, verkruimeld; 2 eetl balsamicoazijn; 3 eetl notenolie (hazel- wal-); 3 eetl goede olijfolie; peper en zout

Bietensalade met hazelnoten.jpgWij haalden direct chioggia-bietjes uit de tuin en met een uur kooktijd zijn ze gaar. Pellen en af laten koelen. (Deze bieten zijn rauw rood-wit geringd; ze worden na koken bleek-roze.)
Hazelnoten roostert u in een droge hete koekenpan. Blijf er bij opdat ze niet verbranden. Het vel kan loslaten.
Maak een vinaigrette van de azijn en de twee oliën. Klop ze door elkaar en voeg, naar smaak, wat peper en zout toe.
Snijd zowel de bietjes als de geschilde appels in stukjes van pakweg 1 x 1 cm.  Schep bieten- en appelblokjes en de geroosterde hazelnoten door elkaar. Verdeel het over de vier borden. Drapeer er wat geitenkaas over en vervolgens wat vinaigretta.
Serveer.

15 augustus 2013

Als bijgerecht bedoeld, werd het als tussengerecht, kleine gang, na de panella, opgediend. Ook goed. Bijzonder smakelijk. Dank je, Carla.

OPMERKING
Geen

1 gedachte over “Bietensalade met hazelnoten”

Plaats een reactie