Aardperen-kastanjesaus is wat de naam zegt: een bijzonder smakelijke saus van aardperen en tamme kastanjes. Die gebruikten wij over de ravioli. Al met al een snel en makkelijk te maken gerecht. Als je alles in huis hebt, tenminste.
De saus kost ongeveer een kwartier tijd. Houd daar rekening mee met de kooktijd van de pasta.
Tamme kastanjes kook je zelf (zie hier hoe te pellen) of u koopt ze kant-en-klaar gevacumeerd.
De aardperen halveer je in de lengte en elke helft nog eens. Die kwarten worden klein gesneden, alsof je een ui klein snijdt.
Doe de aardperen en de gesnipperde ui en de kastanjes in de bouillon en kook het tot de aardpeer zacht is.
Zet de staafmixer er op – door een roerzeef halen kan ook.
Roer de peterselie er door en een klontje boter. Breng op smaak met peper – zout hoeft vermoedelijk niet.
Schep de ravioli op een bord en drapeer de saus er over en serveer.
Deze saus hoeft niet per sé bij ravioli worden gebruikt. Het kwam ons zo uit.
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.