Ravioli met aardperen-kastanjesaus

Uit de keuken van MergenMetz

Deze saus hoeft niet per sé bij ravioli worden gebruikt. Het kwam ons zo uit.

Ravioli met aardperen-kastanjesaus - breed

500 gr schoongeschrobde aardperen (niet geschild), in kleine stukjes; 500 ml groentenbouillon; 250 gr gekookte tamme kastanjes; 1 ui, gesnipperd; wat fijn gesneden platte peterselieblad; vers gemalen peper en klontje boter; 500 gr verse ravioli of 280-300 gr droge

De saus kost ongeveer een kwartier tijd. Houd daar rekening mee met de kooktijd van de pasta.
Tamme kastanjes kookt u zelf (zie hier hoe te pellen) of u koopt ze kant-en-klaar gevacumeerd.
De aardperen halveert u in de lengte en elke helft nog eens. Die kwarten worden klein gesneden, alsof u ui klein snijdt.
Doe de aardperen en de gesnipperde ui en de kastanjes in de bouillon en kook het tot de aardpeer zacht is. Zet de staafmixer er op – door een roerzeef halen kan ook.
Roer de peterselie er door en een klontje boter. Breng op smaak met peper – zout hoeft vermoedelijk niet.

Schep de ravioli op een bord en drapeer de saus er over. Serveer.


19 februari 2016
Ravioli met aardperen-kastanjesausDat heb je ervan als je in een impuls een kilo min of meer verse ravioli koopt, omdat het afgeprijsd is vanwege de THT. Die moet dus snel op. Maar aangezien we nooit verse pasta kopen, zat het niet voor in het hoofd. Het idee een ovenschotel te maken met o.a. aardperen en kastanjes, maar toen schoot die ravioli plots te binnen.
Een beetje scharrelen in Smaakvrienden Groenten (het enige kookboek dat we op het aanrecht hebben staan) leverde dit recept op.
“Het ziet er niet uit, maar smaakt uitstekend,” aldus mrs. M.

 

 

Plaats een reactie