Een chocoladetaart met citrus. Of een citrustaart met chocolade. Feit is dat chocolade en citrus goed samen gaan. Dus dit is een heel lekkere, frisse taart.
Er is ricotta en ricotta: als de ricotta nat is, ze eerst laten uitlekken in een zeef. Doe het in een kom, meng met de eieren en suiker.
Roer de sappen erdoor en vervolgens de rasp (die je eventueel klein hebt gesneden). Meng de vanille erdoor en de chocolade. Zet koel weg.
Verwarm de oven op 180o C voor.
Prepareer een bakvorm van 22 cm diameter: met boter bestrijken en wat bloem erover strooien (en dan leegschudden, zodat een fraai laagje bloem aan de binnenkant blijft). Bekleed de taartvorm met het deeg (wat pletten en uitrollen en met de vingers werken). Ongeveer half hoge deegrand – de vulling komt exact tot het randje.
Vul met het ricottamengsel. Je zult zien: het past precies.
Bak ca. 45 minuten – dit is ovenafhankelijk.
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.