Schorseneren met stukken tomaat, blokjes kaas en eroverheen sesamzaad en wat peterselie. Verrassend lekker!
Kook de stukken schorseneer of haverwortel in ca. 15 minuten beetgaar. Afgieten, uit laten lekken.
Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan.
Stukken haverwotel of schorseneer voldoende afgekoeld: snij ze in kleinere stukken, ca. 1 cm.
Ontvel de tomaten - in blik zijn ze meestal ontveld. (Gebruik alleen de tomaten, Laat het sap in het blik.) Stoof de tomaat met de stukken haverwortel (of schorseneer) in de boter in een grote koekenpan. Enkele minuten. Schep het over in een schaal en meng de kaas erdoor. Strooi het sesamzaad en peterselie erover.
Stoof de tomaat met de stukken haverwortel (of schorseneer) in de boter in een grote koekenpan. Enkele minuten. Maal er wat peper over.
Schep het over in een schaal en meng de kaas erdoor. Strooi het sesamzaad en peterselie erover.
Serveer.
Waak ervoor dat de tomaten niet gaan overheersen, dat mag niet. Er kan nog wat peterselie over of bij worden gedaan.
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.