Print

Aardbeien met ricotta

Een zeer eenvoudig te maken, maar verrukkuluk dessert voor een warme voorjaarsavond - zolang het aardbeienseizoen geldt.

Gang Dessert
Keuken Italiaans
Kooktijd 20 minuten
Totaal 20 minuten
Voor 4 personen

Ingredienten

  • 600 gr aardbeien;
  • sinaasappelsap van ca. 2 sinaasappels;
  • 400 gr ricotta; extra zoetmiddel appeldiksap o.i.d.;
  • muntblaadjes voor de garnering

Bereiding

  1. Was de aardbeien en ontkroon ze.
  2. Snijd ze in twee├źn of vieren.
  3. Mix het sinaasappelsap met de ricotta en het zoetmiddel tot een romig mengsel - het is wat dun als nog vloeibare slagroom.
  4. Verdeel de aardbeien over de schaaltjes - afwisselend aardbeien en ricotta.
  5. Versier met de muntblaadjes.

Opmerkingen

Zoetmiddel kan oersuiker, appeldiksap of wat dan ook zijn. Maar maak het niet te zoet.