Aardbeien met ricotta

Een eenvoudig maar o zo smakelijk nagerecht. Kennelijk maken we dit eens in de zes jaar, zo blijkt.

Aardbeien met ricotta
Kooktijd
20 min
Totaal
20 min
 

Een zeer eenvoudig te maken, maar verrukkuluk dessert voor een warme voorjaarsavond - zolang het aardbeienseizoen geldt.

Gang: Dessert
Keuken: Italiaans
Voor: 4 personen
Ingredienten
  • 600 gr aardbeien;
  • sinaasappelsap van ca. 2 sinaasappels;
  • 400 gr ricotta; extra zoetmiddel appeldiksap o.i.d.;
  • muntblaadjes voor de garnering
Bereiding
  1. Was de aardbeien en ontkroon ze.
  2. Snijd ze in tweeën of vieren.
  3. Mix het sinaasappelsap met de ricotta en het zoetmiddel tot een romig mengsel - het is wat dun als nog vloeibare slagroom.
  4. Verdeel de aardbeien over de schaaltjes - afwisselend aardbeien en ricotta.
  5. Versier met de muntblaadjes.
Opmerkingen

Zoetmiddel kan oersuiker, appeldiksap of wat dan ook zijn. Maar maak het niet te zoet.

14 juni 2006


14 juni 2012 
Zes jaar later! Wie had dat gedacht. En nu met foto’s erbij. Maar wel de muntblaadjes vergeten, zie ik nu. Grrrrmbl (*$%^*@


29 juni 2018
Welja, laten we het om de zes jaar eens maken. Nou ja, plus twee weken dit keer.
De foto’s zijn vernieuwd, d.w.z. misschien niet fraaier, wel groter. En met blaadjes munt! Vandaag was de fractie van GroenLinks Renkum te gast. Een erg warme dag, dus we begonnen met gazpacho, daarna een drietal salades en varkensrug met been (dus een rij karbonades nog aaneen) van de bbq.

Plaats een reactie

Verschijnt een à twee keer per maand. Met een breed scala aan onderwerpen uit het groenere leven en lekkere recepten.

Kijk in ‘spam’ of ‘reclame’ wanneer u niet binnen een paar minuten een e-mail ontvangt.