Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Print
Ensalada de zanahoria
Lekkere koude salade in de zomer. Met de eerste wortels van het seizoen.
Gang
Bijgerecht
Keuken
Spaans
Kooktijd
20
minuten
Totaal
18
uur
20
minuten
Voor
4
personen
Auteur
Bron: Ergens van Internet
Ingredienten
500
g
wortels
;
2
teentjes
knoflook
fijngehakt;
3
eetl. witte wijnazijn;
4
eetl. olijfolie;
1
theel. komijnzaad;
1/2
theel. zoet paprikapoeder;
1/2
theel. gedroogde oregano; zout en peper
Bereiding
Was de wortels; schrap ze desnoods.
Breng ze aan de kook en laat ze 15 minuten koken (let op: de dikte van de wortels is bepalend en we willen geen slappe dingen).
Meng de fijngehakte knoflook met de azijn, olie, peper, zout en andere kruiden.
Laat de wortels uitlekken. Snijd ze in schijfjes van ½ cm dik.
Meng ze met de dressing en laat het minstens 12, liefst 24 uur staan.
Opmerkingen
Inderdaad is het na 24 uur niet te versmaden. Na 48 uur misschien nog lekkerder.
Hé, Andalusië! Jerez! Wij hebben in 2018 sherry-azijn gebruikt. Ook goed, misschien nog lekkerder.