Wortelsalade uit Andalusië

Ensalada de zanahoria
Kooktijd
20 min
Totaal
18 uur 20 min
 

Lekkere koude salade in de zomer. Met de eerste wortels van het seizoen.

Gang: Bijgerecht
Keuken: Spaans
Voor: 4 personen
Auteur: Bron: Ergens van Internet
Ingredienten
  • 500 g wortels;
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt;
  • 3 eetl. witte wijnazijn;
  • 4 eetl. olijfolie;
  • 1 theel. komijnzaad;
  • 1/2 theel. zoet paprikapoeder;
  • 1/2 theel. gedroogde oregano; zout en peper
Bereiding
  1. Was de wortels; schrap ze desnoods.
  2. Breng ze aan de kook en laat ze 15 minuten koken (let op: de dikte van de wortels is bepalend en we willen geen slappe dingen).
  3. Meng de fijngehakte knoflook met de azijn, olie, peper, zout en andere kruiden.
  4. Laat de wortels uitlekken. Snijd ze in schijfjes van ½ cm dik.
  5. Meng ze met de dressing en laat het minstens 12, liefst 24 uur staan.
Opmerkingen
  1. Inderdaad is het na 24 uur niet te versmaden. Na 48 uur misschien nog lekkerder.
  2. Hé, Andalusië! Jerez! Wij hebben in 2018 sherry-azijn gebruikt. Ook goed, misschien nog lekkerder.

 

18 juli 2006


28 juni 2018
Na twaalf jaar weer gemaakt? Zou kunnen. En nog steeds erg lekker. Morgen is het Fractiedag van GroenLinks Renkum. Ze komen hier eten. Dus 24 uur van tevoren maken….

Een reactie plaatsen

Verschijnt een à twee keer per maand. Met een breed scala aan onderwerpen uit het groenere leven en lekkere recepten.

Kijk in ‘spam’ of ‘reclame’ wanneer u niet binnen een paar minuten een e-mail ontvangt.