Print

Koolrabi-venkel salade

Een heerlijke koude salade, subtiel van smaak. Voor in het midden van de zomer. 's Middags maken, 's avonds met een glas witte wijn .....

Gang Salade
Keuken Dutch cuisine
Voorbereiding 10 minuten
Kooktijd 30 minuten
Totaal 4 uur 40 minuten
Voor 4 personen

Ingredienten

  • 1 kleine venkelknol in dunne plakjes + wat groen voor garnering
  • 1 koolrabi geschild en in dunne reepjes;
  • 1 rode ui gesnipperd of in dunne ringen;
  • 150 gr  oude schapenkaas in kleine blokjes;
  • 5 eetl slagroom;
  • 3 eetl rode wijnazijn;
  • 2 theel fijne mosterd;
  • mespuntje gemberpoeder;
  • peper uit de molen

Bereiding

  1. Hier biedt de mandoline uitkomst: u kunt er flinterdunne plakjes venkel mee snijden en ook dunne reepjes koolrabi.
  2. Blancheer de dun gesneden venkel een minuut of twee in gezouten kokend water.
  3. Daarna afgieten in een vergiet, even onder koud water en verder af laten koelen en uitlekken.
  4. Maak van room, azijn, mosterd en gemberpoeder een dresseing
  5. Meng alles nu door elkaar: venkel, kaas, koolrabi, dressing.
  6. Zet een paar uur in de koelkast
  7. Voor het serveren wat venkelgroen voor de mooi erop draperen.

Opmerkingen