Print

Tortellini met pastinaak, snijbiet en worst

Een betrekkelijk eenvoudig gerecht, zonder ui of knoflook en toch heel lekker ;-) 

Gang Hoofdgerecht
Keuken Internationaal
Voorbereiding 20 minuten
Kooktijd 40 minuten
Totaal 1 uur
Voor 4 personen
Auteur Martha Stewart, maar dan volgens MergenMetz

Ingredienten

  • 240 gr droge tortellini
  • bos snijbiet van de nerf/steel getrokken, gewassen
  • 2 stevige pastinaken geschild
  • 4 braadworsten vel eraf en in plakjes 
  • klont ghee of scheut neutrale olie arachideolie
  • Parmezaanse kaas fijn geraspt
  • Zout en peper uit de molen

Bereiding

  1. Zet een ruime pan met water op en breng dat langzaam aan de kook. Parallel eraan verhit de ghee in een ruime koekenpan
  2. Snijd het vel van de worst in de lengte door, wriemel/trek het eraf en snijd het worstvlees in niet te dikke plakken, als dat lukt, anders klonten. Doe het vlees in de inmiddels hete koekenpan en bak het. Regelmatig omscheppen, het mag wel mooi krokant bruin worden.
  3. Doe dan ook de tortellini in de andere pan, als het water kookt.
  4. Ondertussen de pastinaken schillen, kop eraf en waarschijnlijk ook het onderste dunne stukje. Snijd de pastinaken in plakken van een halve cm dik, als de pastinaak breder en de plakken dus groter worden, in de helft of in kwarten. Stukken hebben ongeveer de oppervlak van een euromunt.
  5. De snijbiet lichtjes droog slingeren en dan een beetje oprollen en dun snijden. 
  6. Als de pasta gaar is, afgieten. Die het vlees bij de tortellini in de pan en roer even door elkaar. Vuur uit.
  7. In de nog vette koekenpan de stukken pastinaak "bakken", d,w,z, omscheppen en verwarmen.
  8. Na een paar minuten de snijbiet erop leggen en even later omscheppen. Bestrooi met wat zout. En laat nu garen. Eventueel een scheutje water erbij en (tijdelijk) een deksel erop.
  9. Als de pastinaak gaar is en de snijbiet eveneems, de koekenpan legen boven de pan met tortellini. Schep dan goed door. Doe een fikse hand vers geraspte Parmezaanse kaas erdoor en schep wederom goed door.
  10. Schep op borden en bestrooi met nog wat kaas.

Opmerkingen

De waarderingen op de site van Martha Stewart waren maar zozo. Reacties als 'ik ga dit niet nog een keer maken.' Vreemd. Het was verrukkelijk. Mrs M genoot. Verschillen waren o.a.: