Tortellini met pastinaak en worstvlees

Tortellini met pastinaak, snijbiet en worst
Voorbereiding
20 min
Kooktijd
40 min
Totaal
1 uur
 

Een betrekkelijk eenvoudig gerecht, zonder ui of knoflook en toch heel lekker 😉 

Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Internationaal
Voor: 4 personen
Auteur: Martha Stewart, maar dan volgens MergenMetz
Ingredienten
  • 240 gr droge tortellini
  • bos snijbiet van de nerf/steel getrokken, gewassen
  • 2 stevige pastinaken geschild
  • 4 braadworsten vel eraf en in plakjes 
  • klont ghee of scheut neutrale olie arachideolie
  • Parmezaanse kaas fijn geraspt
  • Zout en peper uit de molen
Bereiding
  1. Zet een ruime pan met water op en breng dat langzaam aan de kook. Parallel eraan verhit de ghee in een ruime koekenpan
  2. Snijd het vel van de worst in de lengte door, wriemel/trek het eraf en snijd het worstvlees in niet te dikke plakken, als dat lukt, anders klonten. Doe het vlees in de inmiddels hete koekenpan en bak het. Regelmatig omscheppen, het mag wel mooi krokant bruin worden.
  3. Doe dan ook de tortellini in de andere pan, als het water kookt.
  4. Ondertussen de pastinaken schillen, kop eraf en waarschijnlijk ook het onderste dunne stukje. Snijd de pastinaken in plakken van een halve cm dik, als de pastinaak breder en de plakken dus groter worden, in de helft of in kwarten. Stukken hebben ongeveer de oppervlak van een euromunt.
  5. De snijbiet lichtjes droog slingeren en dan een beetje oprollen en dun snijden. 
  6. Als de pasta gaar is, afgieten. Die het vlees bij de tortellini in de pan en roer even door elkaar. Vuur uit.
  7. In de nog vette koekenpan de stukken pastinaak "bakken", d,w,z, omscheppen en verwarmen.
  8. Na een paar minuten de snijbiet erop leggen en even later omscheppen. Bestrooi met wat zout. En laat nu garen. Eventueel een scheutje water erbij en (tijdelijk) een deksel erop.
  9. Als de pastinaak gaar is en de snijbiet eveneems, de koekenpan legen boven de pan met tortellini. Schep dan goed door. Doe een fikse hand vers geraspte Parmezaanse kaas erdoor en schep wederom goed door.
  10. Schep op borden en bestrooi met nog wat kaas.
Opmerkingen

De waarderingen op de site van Martha Stewart waren maar zozo. Reacties als 'ik ga dit niet nog een keer maken.' Vreemd. Het was verrukkelijk. Mrs M genoot. Verschillen waren o.a.:

  • Snijbiet en pastinaak van eigen grond, dat is sowieso smaakvoller.
  • Wij gebruikten zelfgemaakte venkelworstjes van puik Bonte Bentheimer-vlees. Dat is ook smaakvoller.
  • Zij stelt orecchiette voor (oortjespasta), wij gebruikten tortellini omdat we geen orecchiette in huis hadden.

 

kolom1


2 november 2018
Er wordt nu ietwat nachtvorst voorspeld. Bij ons was de voorspelling -1 en later op de dag 0 voor de komende nacht. Een uurtje verder oostwaarts, Achterhoek, Twente, wordt -2 verwacht.
Dus vandaag aandacht voor de zwakke planten. Wat gevoelige kuipplanten naar binnen gebracht. De boomtomaat (tamarillo) staat tegen het huis. Die mag vannacht buiten blijven.
Maar door de moestuin lopende viel mijn oog op frisse snijbiet en pastinaken, die ik eigenlijk niet wil inkuilen strats (wel wortels, bieten, mashua, yacon en meer).

Een reactie plaatsen

Verschijnt een à twee keer per maand. Met een breed scala aan onderwerpen uit het groenere leven en lekkere recepten.

Kijk in ‘spam’ of ‘reclame’ wanneer u niet binnen een paar minuten een e-mail ontvangt.