Een smakelijke cake die natuurlijk extra gezond is vanwege de bieten die er in zijn verwerkt. Geen roomboter, maar wel heel pure chocolade.
Wij hebben chioggiabieten uit onze moestuin gekookt en toen ze gaar waren gepeld en in de keukenmachine gedaan. Vervolgens deden we al draaiende de olie, stuk voor stuk de drie eieren erbij, de chocolade en de vanille. Tot het een gladde lichtbruine pap werd.
n een kom de bloem, suiker en baking soda/bakpoeder mengen. En de inhoud van de keukenmachine erdoor spatelen tot het een heus cakebeslag wordt.
Overgieten in een bakvorm. Wij namen een vierkante met losse bodem.
Bak gedurende pakweg 30 à 40 minuten op 180℃. Test rond een half uur met een dikke naald of de kern van de cake nog nat is. Komt deze er droog uit: klaar is cake.
Als we andere recepten gebruiken is het eerste dat we doen het suikergehalte omlaag brengen. Ook nu 20% minder. Maar er zit ook een beetje suiker in de chocola (85% cacaomassa en de 15% is dan voornamelijk suiker) en de chioggiabieten zijn ook zoeter dan de traditionele rode biet bij de groentezaak.
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.