Deze courgettewafels zijn eigenlijk courgewafels. Hartige wafels bakken van courges (wat iedereen ‘grote courgettes’ noemt). Verrijkt met allerlei kruiden. Niet moeilijk en ontzettend lekker en gezond.
Doe de geraspte courgettemassa in een kom doen en bestrooi met wat zout. Meng het goed. Het zout trekt het vocht er uit. Er hoeft zo geen water noch melk bij.
In een koekenpan de slajotten even tevoren glazig bakken en op het laatst de knoflook even meebakken. Wat af laten koelen en dan….
Meng alles in de kom met de courgetterasp. Maar de hoeveelheid bloem moet u zelf maar zien, het moet een beetje – niet te – dik beslag worden. Dus eerst een beetje bloem.
Het wafelijzer moet goed heet zijn en ingevet – ghee (geklaarde boter) of arachideolie zijn goed voor hoge temperaturen.
Hou het ijzer op het vuur. Leg een leuke klodder beslag op het ijzer en klap het dicht. Eigenlijk moet het ijzer na pakweg tien à vijftien seconden al kunnen worden omgekeerd en dan moet de nieuwe bovenzijde gewoon loslaten. Er ligt dan een nog ‘blonde’ wafel.
Bak de wafel mooi bruin. Bij ons – op een gaspit – merk je dat het midden van het wafelijzer iets minder snel bruin bakt. Simpel omdat de brander niet in het midden brandt. (U kunt de vlamverdeler natuurlijk eruit halen en met een grote vlam werken….)
1) Een courgette is een kleine courge. Dus grote courgettes bestaan eigenlijk niet. Dan hebben we het over courges. Maar dat weten niet veel mensen. Nu meer, hopen we :)
2) Je kunt naar harte lust kruiden naar eigen inzicht gebruiken.
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.