Deze komkommersoep is een heerlijk fris koud "soepje" van komkommer, appel, dille en yoghurt of kwark. En, zo je wenst, met een zalmstokje.
Snijd de komkommer in de lengte door en schraap met een eetlepel de zaadlijst eruit. Wegdoen.
Verwijder ook het klokhuis van de appel.
Snijd appel en komkommer in (grove) stukken en doe het met het citroensap in de blender/keukenmachien. En blend.
Eruit halen en mengen met de kwark/yoghurt en de dille. Op smaak brengen met peper en zout.
Vul glazen en zet koud weg.
Vlak voor het serveren de soepstengels doormidden breken en om elk deel een reepje gerookte zalm wikkelen. Lichtjes in het glas steken. (En geloof het of niet: de zalm blijft wonderwel enigermate hangen.)
Gezien lekker koud: vroeg op de dag maken. Wij hebben de glazen tevoren ook nog eens in de diepvriezer gelegd.
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.