Komkommersoep met dille en appel

Bron: zie hier [kolom II]
1 fikse biologische komkommer; 2 niet te zoete biologische appels; ½ citroen (liefst natuurlijk ook biologisch), alleen sap; 100 gr (magere) kwark of stevige yoghurt; lekker wat dille, takjes ontdaan van dikkere stengels en fijngesneden; peper & zout; soepstengels, optioneel: gerookte zalm
(We schrijven biologisch omdat we de schil aan appel en komkommer houden en gewoon onder de kraan wassen helpt weinig om van de bestrijdingsmiddelen af te komen.)

Komkommersoep met dille en appel 1.jpgSnijd de komkommer in de lengte door en schraap met een eetlepel de zaadlijst eruit. Wegdoen. Verwijder ook het klokhuis van de appel.
Snijd appel en komkommer in (grove) stukken en doe het met het citroensap in de blender/keukenmachien. Blend. Eruit halen en mengen met de kwark/yoghurt en de dille. Op smaak brengen met peper en zout.Vul glazen en zet koud weg.
Vlak voor het serveren de soepstengels doormidden breken en om elk deel een reepje gerookte zalm wikkelen. Lichtjes in het glas steken. (En geloof het of niet: de zalm blijft wonderwel enigermate hangen.)

2 augustus 2012
Enkele mee-eters. Dit als voorafje, zeg maar: vooraf. Hoewel eigenlijk niet zwaar. Het werd zeer lekker bevonden.

OPMERKINGEN
1. Gezien lekker koud, vroeg op de dag maken. Wij hebben de glazen tevoren ook nog eens in de diepvriezer gelegd.

Plaats een reactie