Oostafrikaanse curry met zwartoogbonen. Uitstekend van smaak en eenvoudig te maken. Met o.a. gember, kurkuma, en koriander. En een groene of rode peper.
De avond ervoor de zwartoogbonen (of zwarte oogbonen) in water weken. Omdat ze water opnemen, ongeveer 250 gram. Het gewicht verdubbelt ongeveer, maar dat is ook afhankelijk van de boon. De volgende ochtend circa een uur koken. Het zijn geen dikke bonen, dus zijn ze snel beetgaar. Niet te gaar, hè!
De volgende ochtend circa een uur koken. Het zijn geen dikke bonen, dus zijn ze snel beetgaar. Niet te gaar, hè!
Doe een scheutje olie in een stevige pan en smoor de ui, op niet te hoog vuur, tot ze glazig is. Doe dan de knoflook, peper en gember erbij. Schep om en laat nog een minuutje doorbakken.
Vervolgens de kruiden erdoor scheppen en dan de bonen erin. Schep om.
Giet de kokosmelk erdoor en meng alles goed. Doe het deksel op de pan en zet het op het allerlaagste vuur weg. Laat het ongeveer een half uur heel zachtjes koken.
Breng op smaak met zout.
Volgens de oorspronkelijke beschrijving moet deze curry dik maar ook smeuïg zijn. Het is maar wat je er onder verstaat. Platgekookte bonen? Nou ja, schep op en serveer. En geniet.
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.