Gateau au chocolat. De lekkerste chocoladetaart die er is. Een beetje klef nog van binnen…… hmmmmm. Met hele pure chocolade.
Oven voorverwarmen op 180o C. Bakblik of taartvorm dik met boter invetten en met bloem bestuiven of bekleden met bakpapier.
Au bain marie de boter en de chocolade smelten (niet warmer dan ca. 60 á 65 graden – gebruik een kookthermometer) en het bakpoeder bijvoegen.
Geleidelijk door een zeef bloem toevoegen en mixen. (Bloem en poeder kan ook gewoon tegelijk aan de gesmolten choc worden toegevoegd.)
Eigelen met de suiker in een mengkom goed mixen.
In een vetvrije mengkom (evt. met citroen ontvetten – better safe than sorry) de eiwitten met een snuf zout stijf slaan.
Eigeelmengsel bij het chocolademengsel voegen en doorroeren. (Dat wordt heel stevig.) Voorzichtig het stijve eiwit door het mengsel vouwen. Andersom kan ook.
Overdoen in bakblik, ca 25 minuten in de oven en af laten koelen alvorens te storten. (Prik met een mes of pen in de taart om te zien of deze van binnen ook gaar is: natte chocolade terug? Niet gaar! Nog even bakken.)
Zie ook onderaan bij 15 november 2015
Per 1 januari 2022 is ClearChox gestopt als consumenten webshop; ze is alleen nog groothandel. Er zijn honderden winkels in de Benelux die goede chocola verkopen, onder andere die van Simon Lévelt.
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.