Deze geitenstoof is een heerlijke, langzaam gegaarde Jamaicaanse kruidige stoof van brokken geitenvlees, vol aroma en zacht. En makkelijk te maken!
bestrooi de brokken vlees met wat witte peper (dus die onderaan de lijst wordt genoemd) en zout. Goed mengen en dan even wegzetten.
Neem een stevige pan (kasserol). Verhit een kloeke scheut arachide of andere bakolie. Bak de brokken vlees rondom mooi bruin.
Voeg de kerriepoeder toe. Roerbak een paar minuten.
Voeg de knoflook, gember, witte peper, ui, tijm, tomatenpuree en de lente-/bosui toe. En de rode peper. Goed door elkaar scheppen en dan water toevoegen tot het vlees net onder staat. Breng aan de kook en laat een uur of twee sudderen. (In principe geen deksel op de pan, het moet inkoken, dikker worden.) Als het te dik wordt, mag wat water worden toegevoegd.
Een minuut of twintig voor je de stoof wil serveren, de aardappels toevoegen. (Zie opmerking.) Het bouillonblokje mag er ook bij.
Je kan er ook voor kiezen de aardappels langer mee te stoven, dan wordt de saus ook dikker.
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.