Kort geroerbakte spitskool met karwij en komijn, een lekker beetgaar groentegerecht.
Snijd de kool tweemaal overlangs door (in kwarten, dus) en dan in dunne repen. Houd de stronk die in het midden zit, eruit als de delen te groot zijn.
Neem een stevige pan of kasserol of wok. Doe er een scheut olie in en smoor de ui glazig.
Voeg kool, zout en de kruiden toe, en smoor dit onder af en toe omscheppen tot de kool ook wat glazig wordt en gaat slinken. Maar laat hem niet verkleuren.
Doe het deksel op de pan en draai de vlam laag als het deksel heet is. (Of leg een ruime deksel in de wok, over de kool.)
Kook de spitskool beetgaar in 5-10 min. Pas op voor aanbranden en schep de kool tussentijds een keer om.
Serveer.
8 juli 2005: In plaats van karwij gebruik ik gemalen koriander.
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.