Gesmoorde spitskool

bron: diverse eigenaren op het Internet
1 e.l. olie, 1 gesnipperde ui, ca. 500 gr spitskool, ½ t.l. zout, 1-2 t.l. gemalen karwij, ½ t.l. geplette komijnzaad, wat peper.

Snijd de kool tweemaal overlangs door (in kwarten, dus – en dan in dunne repen. Neem een stevige pan of kasserol. De ui glazig smoren in de olie. Voeg kool, zout en de kruiden toe, en smoor dit onder af en toe omscheppen tot de kool glazig is en gaat slinken, maar laat hem niet verkleuren. Doe het deksel op de pan en draai de vlam laag als het deksel heet is.
Kook deze malse zomergroente bijtgaar in 5-10 min. Pas op voor aanbranden en schep de kool tussentijds een keer om.

8 juli 2005
In plaats van karwij gebruik ik gemalen koriander.

OPMERKINGEN
Lekker. De geplette komijnzaad overheerste wat. Zout was ik vergeten. (Niemand heeft dit opgemerkt.)

Plaats een reactie