Van groenlof (ook wel: suikerij) met spekjes, ui en kaas maken een groenlofstamppot, een winterstamppotje met een heerlijk bittertje - een vergeten smaak.
Kook de aardappels gaar en giet ze af.
Bak ondertussen de spekblokjes in boter uit; bewaar ze en doe vet weg. (Ui op een gegeven moment gaan meebakken met de spekjes.)
Stamp de aardappels met melk, azijn, uisnippers en kaas tot een smeuïg geheel. Op smaak brengen met peper en zout.
Meng de groenlof en spekjes er goed door en laat het geheel nog even goed warm worden (regelmatig omscheppen).
En schep op de borden.
1) Mag ook zonder melk, boter en kaas. Dan wat kookvocht achterhouden.
2) De aardappels in groentenbouillon koken en een teentje knoflook mee is ook lekker.
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.