Courgette met gesnipperde rode ui en een dressing van goede olijfolie, citroensap en geperste knoflook. Daarover de geroosterde pijnboompitten. Hoe simpel en lekker kan het zijn?
Ontdoe de courgettes van kop en staart en snijd ze in de lengte in vieren. Kook ze een paar minuten beetgaar en doe ze direct over in koud water, om het kookproces te stoppen. Uit laten lekken in een vergiet.
Snijd ze daarna evt. in stukjes van een paar centimeter.
Meng het met de knoflook, ui, olie en citroensap en zet het in de koelkast. Doe er nog geen peper en zout bij; zout op het laatst, want dat onttrekt het vocht uit de courgettes.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan op laag vuur licht bruin. Meng alles, breng op smaak met peper en zout en serveer.
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.