Heel eenvoudige courgettesalade

Bron: MergenMetz

6 -8 jonge stevige courgettes (15 cm lang); olijfolie; peper; zout; citroensap; 1 rode ui, fijn gesnipperd, 2 teentjes knoflook, geperst; handje pijnboompitten, geroosterd

Heel eenvoudige courgettesalade - close upOntdoe de courgettes van kop en staart en snijd ze in de lengte in vieren. Kook ze een paar minuten beetgaar en doe ze direct over in koud water, om het kookproces te stoppen. Uit laten lekken in een vergiet. Snijd ze daarna evt. in stukjes van een paar centimeter. Meng het met de knoflook, ui , olie en citroensap en zet het in de koelkast. Doe er nog geen peper en zout bij; zout op het laatst, want dat ontrekt het vocht uit de courgettes.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan op laag vuur licht bruin. Meng alles, breng op smaak met peper en zout en serveer.


15 juli 2007
Ik wilde de Griekse salade maken, maar ontdekte dat ik geen feta had. En ook weinig peterselie. Het zeer warme voorjaar heeft de peterselie versneld doen schieten. Dus ik ben maar wat gaan flansen. Dit is het resultaat.

29 juli 2016
Heel eenvoudige courgettesalade - bordAfgelopen weekeinde de courgettesalade met feta en dille gemaakt. Van deze waren nog geen foto’s gemaakt. Vanavond gegeten. Mrs. M vond het erg lekker, zei ze. Dat was zeker en vast door het op de huid gebakken snoekbaarsfilet die ook op haar bord lag.


OPMERKING
(28 november 2007) Nu ik dit recept op de website zet, kan ik het mij niet meer herinneren. Het zal wel lekker geweest zijn, anders was het nooit in mijn kookboek opgenomen.

Plaats een reactie