Een zeer smakelijke hutspot, zonder peen, wel met pastinaak, aardappels en linzen. (En spekjes). Een theelepel koriander maakt het af.
Kook de linzen (10-15 min) en giet ze af.
Kook de aardappels – en wat later de pastinaken erbij – in ca. 15 minuten gaar.
Parallel hieraan, in een koekenpan: stoof de ui glazig met een klontje ghee (boter) en meteen de spekjes erbij.
Als het smoren van de ui en het uitbakken van de spekjes in de richting van 'okay' gaan, doe dan de linzen erbij. Schep om.
Giet aardappelen en pastinaak af (evt wat kookwater opvangen). Met stamper een stamppot maken. Roer mengsel ui, spek, linzen met de koriander erdoor. Eventueel wat kookwater toevoegen om het smeuïg te hebben.
Op smaak brengen met peper en zout. Schep op de borden en eet smakelijk!
Het is goed de pastinaak-aardappel nog even na het afgieten te laten uitdampen of misschien zelfs weer even op het vuur te zetten. Het moet namelijk niet te nat zijn.
Kook linzen liever iets aan de korte kant, dan te lang - in dat laatste geval heb je snel "soep".
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.