Koolraap met ui, ketjap, kokosmelk en een fikse lik sambal maken een heerlijk on-Nederlands gerecht. Smullen! (En geen calorieën tellen.)
Neem een kasserol of een wok. Verhit de olie. Heet. Het mag dampen. Roerbak de ui hard.
Als de ui bruin begint te worden, de koolraap erbij doen, onder voortdurend omscheppen even doorbakken en dan de kokosmelk erbij. Vuur laag.
Meng de pindakaas erdoor, tot het een lekkere bruine saus is.
Doe wat sambal erbij en de ketjap. Ketjap bevat al zout, maar eventueel nog wat zout erbij om op smaak te brengen.
Na een kwartier of zo is de koolraap beetgaar. Opdienen met rijst.
Vier à zes lepels pindakaas heeft alles te maken met de soort pindakaas en de grootte van de lepel. Dus eerst maar eens even proeven na drie eetlepels.
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.