Een eenvoudig te maken, smakelijke maar ook weer niet spectaculaire roerbak van spitskool, wortel en paddenstoelen. Met sojasaus, daarom Javaans.
Neem een wok of ruime, stevige pan (kasserol). Verhit de olie en fruit de ui.
Doe de gesneden wortel erbij, even goed meebakken, dan de reepjes paprika toevoegen en meebakken. En de rode peper of jalapeños.
Dan de gesneden spitskool toevoegen met de plakjes champignons of shiitakes (of andere paddenstoel). En doe de knoflook erbij.
Roerbak, de spitskool zal slinken, draai het vuur wat lager.
Breng op smaak af met de bruine suiker, de sherry, het zout en de peper.
Neem een glas, doe daar de maizena in en een klein beetje water. Los de maizena roerend op. Giet in de pan en roer goed door. Even goed (roerend) verhitten, dan wordt het vocht gebonden.
Breng nog meer op smaak met wat sojasaus.
Een fris zure salade erbij zou niet misstaan: atjar tjampoer, komkommersla.
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.