Javaanse spitskool

bron: Internet
4 kg spitskool, olie, 1 ui, 1 winterpeen of 4 worteltjes, 1 groene paprika 100 g champignons, 1 theel. bruine basterdsuiker, scheutje sherry, zout, peper, maïzena, 4-2 eetl. sojasaus.

Fruit de ui in de hete olie, doe de gesneden wortel erbij, even goed meebakken, dan de reepjes paprika toevoegen en meebakken. Vervolgens de gesneden spitskool toevoegen met de plakjes champignons. Maak de spitskool op smaak af met de bruine suiker, de sherry, het zout en de peper. Bind het overtollige vocht met aangelengde maïzena en voeg sojasaus naar smaak toe. Serveren met (gemarineerde) karbonade en witte rijst.

5 juli 2005
Ik heb ca. 300 gram gesneden spitskool, wat kleine gele worteltjes (Yellowstone), veel grotchampignons.
Geserveerd met in groentebouillon gekookte basmati rijst en gehaktballetjes (300 gr rundergehakt, 2 eieren, 1 gesnipperde ui, ketjap, paneermeel, gebraden en dan water en een forse lepel pindakaas; wat zout).                 

OPMERKINGEN
Niet spectaculair, wel lekker.
Een fris zure salade erbij zou niet misstaan: atjar tjampoer, komkommersla.

Plaats een reactie