Om je vingers bij af te likken. Slow Cooking. Italiaans. Kipfricassee is in dit geval kip in stukken met dunne plakjes aardperen, kappertjes, peterselie. En natuurlijk de witte wijn.
Was de kip en dep deze droog.
Schil de aardperen en snijd ze in flinterdunne plakjes.
Doe de olie in een koekenpan met een doorsnee van min. 30 cm. Zet de pan op halfhoog vuur. Laat de olie heet worden en leg de stukken kip er in. Laat ze mooi bruin worden aan een kant. Keer ze om en bruin de andere kant. Schep de uit de pan.
Leg de knoflook in de pan en laat deze onder regelmatig roeren lichtbruin worden.
Doe de peterselie en de kappertjes erbij. Roer een paar keer vlug en leg de stukken kip, incl. het eventuele kookvocht, weer in de pan. Strooi er peper en zout over en schep het een paar keer goed om.
Voeg de wijn toe, laat een minuutje pruttelen en leg vervolgens de plakjes aardpeer in de pan.
Schep alles een paar keer om, leg het deksel op de pan en zet het vuur zeer laag. Laat dit ca. 45 minuten stoven, onder af en toe omscheppen.
Als de kip gaar is, opdienen in een grote schaal.
Dit gerecht kan een paar uur tevoren worden klaargemaakt (‘s morgens tbv de avondmaaltijd). Warm dan langzaam op en voeg evt. een paar eetlepels water toe.
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.