Gemakkelijke manier om komkommeroverschot te verwerken. Als stoof in een pastasaus. Smaakt uitstekend, kan met rijst, quinoa of aardappel. Of korte pasta.
Snijd de komkommers in de lengte door, schraap met een eetlepel de zaadlijst er uit en bewaar dit. Die gebruiken we ook. Snijd de komkommerhelften vervolgens in repen en daarna in blokjes. Niet tè klein en niet te groot.
Als je verse tomaten neemt – en voor de moestuinier valt komkommertijd samen met het plukken van rode, rijpe tomaten – snijd de tomaten in grove brokken. Als je tomaten uit blik neemt, knijp ze dan straks tussen de vingers fijn en laat ze dan in de pan vallen.
Verhit een scheut olie in een stevige pan (kasserol); smoor daarin de komkommerzaadlijsten die je hebt bewaard, tezamen met de ui.
Roerbak even, voeg vervolgens de paprika en rode peper toe en roerbak nog even door.
Als dat er goed uitziet het gehakt toevoegen en roerbakken tot het vrij rul is.
Als je tomaten uit blik gebruikt: voeg de komkommer toe, schep het om en laat het meestoven.
(Verse tomaten) Als de tomaten een beetje uit elkaar gaan vallen, de komkommerstukken erbij doen. Dit om te voorkomen dat de komkommer te gaar wordt. Een beetje een beet is wel lekker.
Meng wat oregano – vers of gedroogd – erdoor. Als het geheel ongeveer klaar is, een of twee eetlepels kwark dan wel crème fraîche erdoor roeren. Mocht het nodig zijn, op smaak brengen met wat zout en misschien peper.
Serveer met rijst, quinoa, nieuwe aardappeltjes.
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.