Een ietwat luchtige ovenschotel van gepureerde koolraap, gefruite ringen prei, spekjes en salie. En hoppa, kaas erover!
Verwarm de oven voor op 175o C (of 200o C)
Kook stukjes koolraap gaar in ruim water. Afgieten en pureren.
Fruit de prei even in olie.
Klop de eieren met de room schuimig en doe er wat peper en zout bij.
Meng alles: de puree, prei en het eimengsel door elkaar en schep het in een ingevette ovenschaal. Bestrooi het met wat geraspte kaas – of leg er wat plakken brie o.i.d. op.
Zet de schotel 30 tot 45 minuten in de oven (of 20-25 minuten)
Serveer het met brood of rijst.
Een andere variant is: laagje aardappelschijfjes, laagje prei, laagje koolraappuree, wat opgeklopt ei met wat room, peper en zout erover gieten en een korst van paneermeel en kaas?
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.