Koolraapschotel met prei

bron: Odin
1 koolraap, geschild en in blokjes; 500 gr. prei, in ringen gesneden; scheutje olijfolie; 1 dl slagroom; 4 eieren; peper en zout; geraspte kaas of geitenkaas of brie; rode paprika in ringen

Verwam de oven voor op 175o C. Kook stukjes koolraap gaar in ruim water. Afgieten en pureren. Fruit de prei even in olie. Klop de eieren met de room schuimig en doe er wat peper en zout bij. Meng de puree, prei en het eimengsel door elkaar en schep het in een ingevette ovenschaal. Bestrooi het met wat geraspte kaas – of leg er wat plakken brie o.i.d. op. Zet de schotel 30 tot 45 minuten in de oven. Serveer het met brood of rijst.

Winter 2005-2006
Het is nu 18 december 2006. Ik ruim mijn bureau op en vind dit recept. Ik weet dat ik deze schotel een keer heb gemaakt en omdat het recept niet is weggegooid, moet op zijn minst 'goed voer' zijn geweest. Ik denk dat ik ook een archief met afgekeurde recepten moet maken.

29 december 2006
Ik heb het (weer) gemaakt. "Je hebt lekkerder dingen gemaakt," was het enige commentaar dat ik Marijke kon ontlokken. Tja, daar moet je het dan mee doen. Het is op zich een mooi gerecht, maar wat licht, zacht, zoetig. Slappe hap. En ik had het nog wel opgeleukt met wat ringen paprika bovenop. Maar de puree gemengd met luchtig geklopte ei heeft veel weg van een soufflé.
Besluit: ik handhaaf het recept in het kookboek. Het is een leuke basis voor iets mooiers.

OPMERKINGEN
Luchtig geklopte ei weglaten. Laagje aardappelschijfjes, laagje prei, laagje koolraappuree, korst van paneermeel en kaas?

Plaats een reactie