Een zoetzuur groentestoof van koolrabi met tomaten, atjar tjampoer, kerrie, sinaasappelsap, verse basilicum en nog wat meer.
Verhit olie in een ruime pan en roerbak ui en koolrabi met kerrie een paar minuten.
Wij gebruikten drie stuks van de tomaat 'wonder van de markt' (merveilles des marchés). Deze zijn makkelijk van het velletje zijn te ontdoen, d,w.z. zonder dompelen in kokend water.
Voeg de gepelde tomatenstukjes, atjar tjampoer en sinaasappelsap toe en laat het geheel nog 10 minuten stoven.
Doe de maizena in een beker of glas, doe er wat sap uit de pan bij, los de maizena erin op en giet dan (terug) in de pan. Roer goed door.
Voeg op het laatst de basilicum toe en dien het groentemengsel op over gierst of rijst of bulgur.
Serveer met pijnboompitten erover gestrooid.
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.