Koolrabi zoetzuur

Koolrabi zoetzuur

Een zoetzure warme salade van koolrabi met atjar tjampoer, sinaasappelsap en verse basilicum.

Gang: bij- of hoofdgerecht
Keuken: Indonesisch
Voor: 2 Personen
Auteur: Odin (2005)
Ingredienten
  • 1 st koolrabi, geschild en in kleine reepjes gesneden
  • 1 st ui, gesnipperd
  • 2 st gepelde tomaten, in stukjes
  • 100 gr atjar tjampoer
  • 1 theel kerriepoeder
  • scheutje olijfolie
  • 1 st sinaasappel, alleen het sap
  • 1 theel maizena
  • 1 eetl vers basilicumblad, gehakt
  • 2 eetl pijnboompitten, licht geroosterd in een droge koekenpan
Bereiding
  1. Verhit olie in een ruime pan en roerbak ui en koolrabi met kerrie een paar minuten.

  2. Voeg de gepelde tomatenstukjes, atjar tjampoer en sinaasappelsap toe en laat het geheel nog 10 minuten stoven.

  3. Strooi de maïzena erover en roer het wat, tot het bindt.

  4. Voeg op het laatst de basilicum toe en dien deze frisse groenten in saus op over gierst of rijst.

  5. Serveer met pijnboompitten erover gestrooid.

4 oktober 2005
Was lekker; ligt door het gebruik van kant-en-klare atjar tjampoer voor mijn gevoel wat zwaar op de maag. Firguurlijk gesproken, want het maakt het niet minder smakelijk.

Plaats een reactie

Waardering