Een zoetzure warme salade van koolrabi met atjar tjampoer, sinaasappelsap en verse basilicum.
- 1 st koolrabi, geschild en in kleine reepjes gesneden
- 1 st ui, gesnipperd
- 2 st gepelde tomaten, in stukjes
- 100 gr atjar tjampoer
- 1 theel kerriepoeder
- scheutje olijfolie
- 1 st sinaasappel, alleen het sap
- 1 theel maizena
- 1 eetl vers basilicumblad, gehakt
- 2 eetl pijnboompitten, licht geroosterd in een droge koekenpan
-
Verhit olie in een ruime pan en roerbak ui en koolrabi met kerrie een paar minuten.
-
Voeg de gepelde tomatenstukjes, atjar tjampoer en sinaasappelsap toe en laat het geheel nog 10 minuten stoven.
-
Strooi de maïzena erover en roer het wat, tot het bindt.
-
Voeg op het laatst de basilicum toe en dien deze frisse groenten in saus op over gierst of rijst.
-
Serveer met pijnboompitten erover gestrooid.
4 oktober 2005
Was lekker; ligt door het gebruik van kant-en-klare atjar tjampoer voor mijn gevoel wat zwaar op de maag. Firguurlijk gesproken, want het maakt het niet minder smakelijk.