Koolrabi zoetzuur

bron: Odin
(Voor 2 personen:) koolrabi, geschild en in kleine reepjes gesneden; 1 ui, gesnipperd; 2 gepelde tomaten, in stukjes; 100 g atjar tjampoer; 1 theel. kerrie; scheutje olie; sap van 1 sinaasappel; 1 theel. maïzena; 1 eetl. gehakte verse basilicum; 2 eetl pijnboompitten

Verhit olie in een ruime pan en roerbak ui en koolrabi met kerrie een paar minuten. Voeg de gepelde tomatenstukjes, atjar tjampoer en sinaasappelsap toe en laat het geheel nog 10 minuten staan stoven. Strooi de maïzena erover en roer het wat, tot het bindt. Voeg op het laatst de basilicum toe en serveer deze frisse groenten in saus over gierst of rijst. Serveer met pijnboompitten erover gestrooid.

4 oktober 2005

OPMERKINGEN
Was lekker; ligt door het gebruik van kant-en-klare atjar tjampoer voor mijn gevoel wat verder van de eko-keuken, dan Odin wil doen geloven. Maar dat maakt het niet minder smakelijk.
Eet met rijst.

Plaats een reactie