Een zeer smakelijke salade met koolrabi met krokant gebakken sjalotringetjes, verse koriander en pinda’s (of pijnboompitten. Zou afkomstig zijn uit Thailand en Vietnam.
Doe de koolrabi in een kom en meng er 1 volle theelepel zout door. Zo een kwartier laten staan. Het zout onttrekt namelijk het vocht uit de koolrabireepjes.
Verhit de arachideolie. Bak de sjalotringetjes licht bruin. Zet het vuur laag en bak ze daarna, onder regelmatig omscheppen, krokant bruin. Uitlekken op keukenpapier.
Pers de koolrabi uit en dep het droog.
Doe alle ingrediënten in een kom en schep het goed door elkaar. Koud serveren.
Als je het in de koelkast wilt zetten, de pijnboompitten en gefruite sjalotringetjes apart houden en er op het laatst doormengen. Anders worden ze slap.
1. Erg lekker. Ik was iets te royaal met de cayennepeper. Kan volgens mij ook, door weglaten van suiker en cayennepeper, met Thaise (rode) saus worden gemaakt.
2. Bij gebrek aan pinda’s heb ik dus pijnboompitten, even droog geroosterd in een koekenpan, gebruikt. Is een zeer goede vervanger.
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.