Zeer smakelijke maaltijdsoep of goed voorgerecht van cime di rapa (vorm van raapstelen en brocoletti) met aardappel en uitgebakken spek.
Knoflook snijdt u als eerste fijn en laat het pakweg tien minuten liggen – pas dan komt de gezonde werking vrij (lees dit boek).
Verhit de groentebouillon; deze wordt naar believen gebruikt, maar een liter is wel een goede maat.
Was de cime di rapa; snijd het in grove stukken en doe, desgewenst, het dikkere deel van de steel weg.
Snijd de pancetta in blokjes en bak het in een gietijzeren pan (kasserol) wat olie uit en bruin. Doe er op het laatst de knoflook bij. Vervolgens de blokken aardappel. Bak een beetje en schep goed om.
Na een minuut of wat de cime di rapa erbij doen en hete groentebouillon. (Dat is een hele berg, maar het slinkt enorm.)
Doe het deksel op de pan en kook zachtjes een minuut of twintig (dat is de tijd voor aardappelen en ook voor dikkere stelen van de cime di rapa).
Voeg aan het einde de gekookte kikkererwten toe, als u die heeft.
Breng op smaak met peper en zout, doe over in borden en bestrooi met wat geraspte kaas.
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.