Deze salade van orzo met linzen, courgette en noten is bijzonder en ook zeer smakelijke. De rauwe dunne schijfjes courgette geven het een heerlijke beet. Lekker voor een zomerse avond.
Breng een ruime pan met water (en wat zout) aan de kook.
Doe de linzen in het kokende water en na een minuut of 9 ook de orzo. Kook nog zo'n 10 minuten, tot de linzen en orzo gaar zijn, maar niet papperig.
Ondertussen, meng in een ruime kom de olijfolie, citroensap en de pepers. Breng op smaak met wat zout en peper uit de molen.
Roer de rauwe (!) courgettemaantjes door de dressing.
Giet af en laat de linzen en orzo goed uitlekken. Voeg het toe aan toe aan de courgette, samen met de pistachenoten en de bosuitjes. Roer door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
Vlak voor het opdienen roer je de kruiden erdoor. Eet warm of op kamertemperatuur.
(De salade is in de koelkast tot 4 dagen houdbaar. Breng op kamertemperatuur en doe de kruiden er voor het eten bij.)
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.