Verrassend lekkere ovenschotel met knolselderij en een laag gehakt, chorizo, paprika en tomaat. Je blijft er van dooreten.
Verwarm de oven voor op 200o C.
Kook de aardappelen goed gaar. Tegelijkertijd: kook de blokjes knolselderij in water met het bouillonblokje in 20 minuten zacht/gaar.
Bak ondertussen het gehakt rul in een beetje olie.
Na pakweg drie minuten: voeg de chorizo, ui en paprika toe. Schep goed om en laat op laag vuur stoven.
En na vijf minuten het blikje tomatenpuree en een klein beetje water. Roer goed door en laat smoren.
Strooi de chilipoeder eroverheen, of een kneepje harissa uit een tube. Breng op smaak met peper en zout. (Let op: dit is niet per se nodig, dus proef eerst goed.)
Giet de aardappelen en de knolselderij af. Vang het kookvocht van de knolselderij op. Stamp aardappelen en knolselderij door elkaar. Doe er een scheutje kookroom bij wat kookvocht, tot de puree smeuïg is.
Schep de helft van de puree in de ingevette ovenschaal. Gladstrijken. Doe daarop het gehaktmengsel. Daarop de rest van de puree. Gladstrijken. Meng de walnoten door de kaas en strooi dit erover. Schuif voor 20 minuten in de oven.
Ping! Klaar! Eet smakelijk!
1. Heerlijk. Alleen de smaak van het chorizo-gehaktmengsel troeft de subtiele smaak van de knolselderij af. Dat dan weer wel.
2. Neem voor chorizo een serieuze worst: niet zo'n gebogen slapp ding, maar een wild gevormde, gedroogde versie. Goddelijk. En geen af te nemen velletje – oftewel, waarschijnlijk in natuurlijke darm. Of eiwit.
3. Voor de kaas gebruikten wij Parmezaanse.
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.