Een smakelijk, maar vooral ook grappig gerecht. Courgetterolletjes gevuld met ricotta en kruiden, badend in een tomatensaus, met een badmuts van mozzarella op.
Snijd de courgettes in de lengte (!) in plakken van ca ½ cm dik.
Kook ze enkele minuten - zeker niet te lang - en koel terug in een bak koud water, laat ze uitlekken in een vergiet.
Als ze goed uitgelekt zijn, droogdeppen in een schone theedoek.
Meng de ricotta met de Parmezaanse kaas, basilicum, tijm, oregano, ui, knoflook, ei en wat zout en peper.
Smeer het mengsel op de courgetteplakken en rol ze op. Eventueel een prikker erdoor.
Verwarm de oven voor op 200 ℃
Vul de schaal met de tomaten saus, houd wat over om zo meteen over de courgetterolletjes te draperen.
Zet de courgetterolletjes in de schaal in de saus.
Leg er een beetje saus op en een stukje mozzarella.
Zet ca. twintig minuten in de voorwerwarmde oven.
Wij zetten ze neer als een torentje in de saus. Lowcarbchef legde ze gewoon neer.
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.