De rode pastasaus kent nu eens geen tomaat. Betrekkelijk eenvoudig te maken gerechtje van (rode) bieten en pasta. Met wat feta en walnoot. En gefrituurde salieblaadjes om het af te maken.
Zet water op voor de pasta. Terwijl dit aan de kook wordt gebracht snijdt u de bieten in grove stukken en doet dit met de ui en de knoflook in een kom of beker. Met een staafmixer of keukenmachien maakt u er een dikke saus van.
Doe deze saus over in een andere, ruime pan en warm het op.
Ondertussen doet u de pasta in de pan met water, die ongetwijfeld inmiddels kookt. Even aan de kook brengen, losroeren en het vuur onder de pan pasta mag laag (het hoeft zelfs niet meer te koken - lees dit).
Roer de opwarmende bietenmassa regelmatig door en breng wat op smaak met een scheutje balsamico-azijn (voorzichtig er mee, het mag niet overheersen), peper en zout.
In een steelpan verhit u wat neutrale olie en frituurt de salieblaadjes heel kort - uit laten lekken op keukenpapier. De blaadjes worden dan knapperig. Te lang frituren betekent donkere blaadjes die nog weinig naar salie smaken.
Als de pasta aan het eind van de kooktijd is, afgieten en door de bietensaus mengen. Schep op borden.
Drapeer er wat feta over, wat walnoten en leg er tenslotte een paar blaadjes salie op. Serveer.
1. Door de mix van wat rode biet en de bleke (na het koken) chioggia, is onze saus roze.
2. Het kan zijn dat er een beetje water door de saus moet.
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.