Pasta met biet, feta, walnoten en salie

inspiratie: divers op Internet

pasta met rode biet en feta - breed

500 gr – 1 kg (rode) bieten, gekookt en gepeld; 300 gr pasta (spaghetti, penne, tagliatelle e.d.); 1 grote of 2 kleinere uien, grof gesnipperd;  3 tenen knoflook, geperst (15 minuten tevoren); 1 á twee handen gepelde walnoten; 12 blaadjes salie, gefrituurd; feta, balsamico azijn, peper en zout – naar smaak

De “grap” van dit recept is dat er van de bieten een (rode) saus wordt gemaakt. Daar wordt de pasta doorheen gewerkt.


pasta met rode biet en feta 3Zet water op voor de pasta. Terwijl dit aan de kook wordt gebracht snijdt u de bieten in grove stukken en doet dit met de ui en de knoflook in een kom of beker. Met een staafmixer of keukenmachien maakt u er een dikke saus van.
Doe deze saus over in een andere, ruime pan en warm het op.
Ondertussen doet u de pasta in de pan met water, die ongetwijfeld inmiddels kookt. Even aan de kook brengen, losroeren en het vuur onder de pan pasta mag laag (het hoeft zelfs niet meer te koken – lees dit).
Roer de opwarmende bietenmassa regelmatig door en breng wat op smaak met een scheutje balsamico-azijn (voorzichtig er mee, het mag niet overheersen), peper en zout.
In een steelpan verhit u wat neutrale olie en frituurt de salieblaadjes heel kort – uit laten lekken op keukenpapier. De blaadjes worden dan knapperig. Te lang frituren betekent donkere blaadjes die nog weinig naar salie smaken.

Als de pasta aan het eind van de kooktijd is, afgieten en door de bietensaus mengen.
Schep op borden.
Drapeer er wat feta over, wat walnoten en leg er tenslotte een paar blaadjes salie op.
Serveer.


pasta met rode biet en feta - van boven30 oktober 2015
Wat bieten de grond uit getrokken. De chioggia doen het goed, de Egyptian flat rooted is mini. Vermoedelijk is het deel van de moestuin waar ze dit jaar staan iets te veel in de schaduw. Mara ja, waarom doet chioggia het wel goed?


Opmerkingen
1. Door de mix van wat rode biet en de bleke (na het koken) chioggia, is onze saus roze.
2. Het kan zijn dat er een beetje water door de saus moet.

Plaats een reactie

Verschijnt een à twee keer per maand. Met een breed scala aan onderwerpen uit het groenere leven en lekkere recepten.

Kijk in ‘spam’ of ‘reclame’ wanneer u niet binnen een paar minuten een e-mail ontvangt.