Blad van snijbiet en de stelen met een pasta. Lekker hartig regenover zoet, door rozijnen en kaneel. Het is een snel te maken recept.
Wel de rozijnen wat in een laagje heet water.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan. Af en toe omschudden en …. erbij blijven!
Trek het snijbietblad van de stelen. Snipper het in niet te kleine stukken en was het. Laat uitlekken of slinger het droog in een slazwieper.
Was de stelen en snijd een flink deel ervan overdwars in pakweg ½ cm dunne stukjes.
Breng een ruime pan water met wat zout aan de kook. Doe erde stukjes snijbietstengel in en als het kookt de pasta. (Pasta altijd in ruimwater koken. Lees dit.)
Neem de wok (of een andere vergelijkbare pan) en verwarm de olijfolie. Doe de gesnipperde ui/sjalot erin en de ansjovisfilets. Roer en druk de filets plat, ze lossen als het ware op.
Draai het vuur hoog. Doe de snijbiet erbij en schep een paar maal om.
Doe de kruiden en de rozijnen (zonder het welwater!) erbij.
Giet de pasta (met de stukjes snijbietstengel) af en meng dit door het snijbietblad.
Voor de fraaiheid even goed mengen, want het blad heeft neiging tot klonteren.
Schep op de borden en strooi er de pijnboompitten over.
Wij hebben spelt strozzapreti gebruikt, van La Vialla. Maar spiraalpasta kan ook. Penne ook.
Met spinazie werkt het ook. Maar dan heb je niet de stelen.
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.