Knopkruid is geen onkruid. Alleen we weten niet dat dit een Zuid-Amerikaanse groente is. Je kunt er bijvoorbeeld uitstekende pesto van maken. (Echte pesto is met basilicum. We vervangen het door het blad van knopkruid.)
Zorg ervoor dat het knopkruidblad schoon en droog is. Maal het in de keukenmachine (of met een staafmixer) met de knoflook en wat olijfolie fijn.
Doe de pijnboompitten erbij. Maal.
Doe de kaas er in brokken bij. Maal en proef. Voeg olijfolie toe om het smeuïg te maken, voeg zout toe naar smaak.
Klaar.
Een paar uur later zijn de knopkruidbladen al zichtbaar aan het verleppen. Door het in een bak met koud water te doen, peppen ze weer op. (We hebben ze daarna wel met de slazwieper droog geslingerd.)
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.